Historian havinaa

Vaikka talossa on tanssittu jo 30-luvulta lähtien, itse Ravintola Kaarle XII:n historia alkaa vuodesta 1976. Suosio jatkuu edelleen vankempana kuin koskaan ennen, ja Kalle on kaupungin ainoana ravintolana ollut mm. City-lehden Paras Ravintola-kisassa lukijaäänestyksen ääniharava jo vuodesta 1987 lähtien.

Julkisia tansseja jo 30-luvulta tähän päivään

1901 - Karl Hård af Segerstadin suunnittelema Nylands Nation- osakunnan talo valmistuu.

1909 - Taloon saadaan vesivessa.

1918 - Keväällä Valkoiset vapauttavat talon Punaisista.

1925 - Ensimmäiset kaupalliset tilaisuudet alkoivat talossa ylioppilaslounaiden muodossa ja niitä hoiti neiti Ax.

1930 - Julkiset tanssit alkavat talossa Dallapeè Orkesterien tahdittamina.

1940 - Talo liitetään puhelinverkkoon.

1975 - Nylands Nation avaaa taloon oman ravintolan nimeltään Max ja Moritz. Ravintola lopettaa toimintansa vuonna 1976.

1976 - Oy Primula Ab vuokraa talon kolme ensimmäistä kerrosta omaa toimintaansa varten ja näin syntyy yläkertaan Ravintola Natsa ja alakertaan Ravintola Kaarle XII, eli Kalle.

1980-luvulla Kaarlen ottaa omakseen erityisesti suomenruotsalaiset, lentoemännät ja kapteenit, purjehtijat sekä pankkimaailman tulevaisuuden lupaukset. Siitä alkaa Kaarlen menestystarina, joka jatkuu tänä päivänä vankempana kuin koskaan.

1991 - Natsa lopetetaan ja yläkerta remontoidaan.

1992 - Kaarle laajenee toiseen kerrokseen, joka mahdollistaa usean sadan asiakkaan viihdyttämisen ylä- ja alakerrassa kuuden baarin voimin. Helsingin kovatempoisimmassa ravintolassa soittetaan parempaa ja vaihtelevampaa bailumusiikkia kuin missään muualla. Alakerran kotimainen "kollektiivilaulanta" on jo käsite ravintolan asiakkaille. Torstaista lauantaihin tunnelma on käsin kosketeltavaa ja Suomipopbaari onkin Kaarlen sydän.

2002 - Yläkerta remontoidaan ja se saa uuden äänentoisto-, valo- ja kokoustekniikan. Lisäksi uudet kalusteet luovat jäljittelemmättömän tunnelman viettää iltaa ainutlaatuisissa puitteissa.

2006 - Alakerran Baari 1 saa uuden kalustuksen ja valaistuksen.

2007 - Alakerran Baari 2 saadaan valmiiksi helmikuun alussa. Seuraavaksi remontoimme Baarin 3 (Suomibaari).